16 de gen. 2011

Cantants

Biel Majoral


És un mallorquí que practica un dels folcs més personals i frescs de ses Illes sempre recarregat d'aquella consciència nacional de que tants en manquen. Força conegut per la seva activitat acadèmica aquest magnífic cantautor és dels pocs que a més ha fet el pas cap a la política activa sota el PSAN i, més tard, Esquerra Republicana de Catalunya. Si bé és cert que es va estrenar l'any 1976 fent la primera col·laboració musical en el disc Cançons de festa de Maria del Mar Bonet; no fou fins el 1997 que grava el seu primer disc Vou-veri-vou per no dormir editat per Blau i DiscMedi basat gairebé en exclusiva en la peculiar veu del cantant. 



Miquel Pujadó

Madrid, 1959 és un cantautor, escriptor i filòleg en actiu des de 1976: estudiós de la cançó d'autor com a gènere, ha escrit articles i ressenyes en diferents mitjans i té publicats un Diccionari de la Cançó i més d'una dotzena de discs, tres dels quals només d'adaptacions al català de l'obra de Georges Brassens, de la qual també és un gran coneixedor.
L'any 1982 es va llicenciar en filologia i va publicar el seu primer disc en vinil, El temps dels fanals en flor, el qual comprèn el seu repertori en directe d'ençà 1979.


Al tall

Al Tall és un conjunt valencià de música d'arrel tradicional fundat en 1975 i encara en actiu, reconegut per la fecunda trajectòria i pioner en la reinterpretació de la tradició musical i sonora del seu país a l'estil de la Riproposta italiana, emmarcada dins d'una concepció mediterrània de la música popular. Des de la seua formació en 1975, ha editat 16 discs de llarga durada i alguns singles. Compta amb més de mil actuacions en directe, entre les quals figuren diversos escenaris de França, Portugal, Itàlia, Alemanya, Mèxic. Produeix una immediata connexió amb el públic, bé des de l’opció d’un repertori absolutament festiu que provoca la participació lúdica dels assistents, com des de l’opció d’un repertori tranquil que ofereix l’oportunitat d’escoltar temes més delicats i complexos.


Titot


Francesc Ribera i Toneu, conegut amb el sobrenom de Titot, és un músic berguedà, cantant de Brams i de Mesclat. També ha estat cantant de Dijous Paella i fins a la seva dissolució el 2009, dels Aramateix. Ha col·laborat en altres projectes, com també homenatges i grups de menor importància, i també actua com a Josep Maria Cantimplora. L'any 2003 va treure el disc "Guillem de Berguedà", en el qual hi ha la versió traduïda i musicada de l'obra del trobador. En aquest disc hi col·laboren artistes d'arreu dels Països Catalans, com Xavi Sarrià(Obrint Pas), Feliu Ventura, Josep Thió o Roger Mas, entre molts d'altres.